dr. Csegődi Tibor László - Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet
dr. Csegődi Tibor László
Menü megjelenítése
dr. Csegődi Tibor László
Utolsó frissítés: 2022 október 11.
Név: dr. Csegődi Tibor László
Beosztás / munkakör: tanársegéd
Tudományos fokozat és megszerzésének éve: folyamatban
Telefonszám: +36-30-981-6424
E-mail cím: csegodi.tibor.laszlo@uni-mate.hu
Szervezeti egység, intézet neve: Agrár-és Élelmiszergazdasági Intézet
Szakmai tapasztalat:
- Egyetemi Hallgatói Felülbírálati Bizottság tagja 2014 óta;
- 108 darab agrárjogi szakcikk (Mezőhír, Agrárágazat, Top Agrár, Agrofórum, Haszon Agrár lapokba) szerzője 2012 óta
Végzettség, képesítés:
- ELTE-ÁJTK, 2002-2008. jogász
- ELTE Bibó István Jogász-Politológus Szakkollégium
- Nemzetközi és EU Jogi Műhely, 2004-2008;
- SZIE GTK, 2008-2010. Regionális és Környezeti Gazdaságtan MA szak
Kutatási, tevékenységi terület: települési és lakossági energiahatékonyság, klímavédelem
Kitüntetések, elismerések:
- SZIE GTK Kiemelkedő Teljesítményért Díj, 2019
- OTDK Közigazgatási Jog Különös Rész szekció II. díj, 2005.
Doktori képzés információi: https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=20651
Publikációs adatok: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10023864
Oktatott tárgyak: Agrárjog, Jogi ismeretek, környezetjog, Környezetvédelmi szakigazgatás és jog, Nemzetközi magánjog, Gazdasági jogi ismeretek, Environmental law, Water Policy, Jogi és közigazgatási ismeretek, Az öntözés jogi és hatósági vonatkozásai, Beruházási jogi ismeretek, Idegenforgalmi jog, Mezőgazdasági jog és közigazgatás, Szerzői jogi és gazdasági ismeretek, Kereskedelmi jog
Választható szakdolgozati témák: Jogválasztás (lehetőségek és korlátok) releváns külföldi elemet tartalmazó szerződések esetén; A klímavédelem és az energiahatékonyság jogi, gazdasági jellegű vonatkozásai; A környezetet ért károk pénzbeli kifejezhetősége és a helyreállítás jogi problémái, valamint megoldási kísérletek; A biogazdálkodás jogi, (EU-s és hazai) és gazdasági vonatkozásai; A TSZH égetése, mint az energiatermelés fenntartható formája?