Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 január 31.

Dupla világkupa győzelemmel és országos csúcsokkal kezdte az évet a MATE-GEAC

Rendkívüli sportsikerekkel zárták az előző két hetet a MATE-GEAC fiatal tehetségei. Mészáros Eszter sportlövő a jakartai világkupán kiemelkedő mezőnyben szerezte meg második egyéni felnőtt világkupa győzelmét 10 méteres puska versenyszámban. Ezt követően Péni Istvánnal közösen vegyescsapatban is elhozták az aranyérmet. Erősen kezdte az évet az atlétika szakosztály is.

​​​​​​Az atléták két hét alatt már a második országos csúccsal büszkélkedhetnek. Sulyán Alexa még múlt hétvégén remekelt, amikor pazar futással, 24,02 másodperc alatt ért célba, amivel megdöntötte a fedett pályás 200 méteres futás U20-as hazai rekordját.

​​​​​​A múlt hétvégén az élsportolói ösztöndíjas Nádházy Evelin, Rapai Fanni, Mátó Sára, Molnár Janka összeállítású magyar válogatott A váltó futott országos csúcsot 4x400 méteren. Érdemes megemlíteni a válogatott B váltóját is, amelynek tagjaként Kriszt Sarolta és Simon Virág, a MATE-GEAC fiatal csillagjai is igen meggyőzően futottak.

Az elkövetkező néhány hónap kulcsfontosságú a lányok számára, hiszen még nem dőlt el, ki fog bekerülni a budapesti atlétikai világbajnokság A és B váltójába. Egyelőre kiválóan teljesítenek és ismét bebizonyították, hogy nem hiába vannak ott a legjobbak között.

​​​​​Szívből gratulálunk és további sikeres felkészülést kívánunk!

Forrás: geac.hu