Szendrő Éva Mónika

Szendrő Éva Mónika

Utolsó frissítés: 2024 március 15.

Név: Dr. Szendrő Éva Mónika
Beosztás / munkakör: egyetemi adjunktus
Tudományos fokozat és megszerzésének éve: 2022
E-mail cím: szendro.eva@uni-mate.hu

„A tudásra fordított befektetés fizeti a legmagasabb kamatot.” (Benjamin Franklin)

Szervezeti egység, intézet neve:
•    Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vállalati Gazdaságtan Tanszék

Szakmai tapasztalat:

  • 2021 – Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem
  • 2018 – 2021 Szent István Egyetem
  • 2012   2017 Budapesti Corvinus Egyetem
  • 1992 – 1997 Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt

Végzettség, képesítés:

  • 2016-2019 – PhD képzés, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Közigazgatástudományi Doktori Iskola
  • 1998 - Centre de Droit du Commerce International de l’Universite de              Tours (Nemzetközi kereskedelmi jog)
  • 1995-1997 Jogi Szakokleveles Mérnök, Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet
  • 1994 - Gödöllői Agrártudományi Egyetem és az École Superieure de Gestion Centre de Formation Continue de Paris Tanácsadóképző
  • 1994 - European Business School, Vállalati menedzsment képzés
  • 1992 - Ecole Superieure de Gestion, Párizs, Humán menedzsment, Master fokozat
  • 1990 - Alapfokú (gyakorló) és értékelemző tanfolyam (Pénzügyminisztérium Értékelemzői Vizsgabizottság)
  • 1985 - 1990 - Okleveles Tartósítóipari mérnök, Budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem

 

Kutatási, tevékenységi terület:

  • Élelmiszerlánc-biztonság
  • Fenntarthatóság vs. „zöldmosás”
  • Kritikus infrastruktúrák, Létfontosságú rendszerek az élelmiszerláncban
  • Fogyasztóvédelem
  • Ágazati stratégiák
  • Tudástranszfer
  • Tehetséggondozás


Kitüntetések, elismerések:

  • 2019 - "Az év tanára" Budai Campus, Élelmiszermérnöki BSc képzés

Publikációs adatok: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10052109

Oktatott tárgyak:

  • Élelmiszeripari menedzsment
  • Minőségirányítási projekt menedzsment
  • Vállalkozásszervezés és irányítás
  • Kisvállalkozásfejlesztés, kisvállalkozás menedzsment, pályázatírás
  • Agrár- és élelmiszeripari gazdaságtan
  • Projektmenedzsment

                                    
Választható szakdolgozati témák (max. 5 db):

  • Élelmiszerlánc-biztonság
  • Kritikus infrastruktúrák, Létfontosságú rendszerek az élelmiszerláncban
  • Élelmiszerhamisítás
  • Fenntarthatóság, fenntartható fogyasztás
  • Fogyasztóvédelem
  • Vásárlói szokások változása a koronavírus hatására
  • Különböző vásárlási attitűdök megfigyelése a tápérték információk alapján

Egyéb tevékenység: MATE Tehetség Tanács Szakkollégiumokért felelős alelnöke