Szendrő Éva Mónika - Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet
Szendrő Éva Mónika
Szendrő Éva Mónika
Utolsó frissítés: 2024 március 15.
Név: Dr. Szendrő Éva Mónika
Beosztás / munkakör: egyetemi adjunktus
Tudományos fokozat és megszerzésének éve: 2022
E-mail cím: szendro.eva@uni-mate.hu
„A tudásra fordított befektetés fizeti a legmagasabb kamatot.” (Benjamin Franklin)
Szervezeti egység, intézet neve:
• Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vállalati Gazdaságtan Tanszék
Szakmai tapasztalat:
- 2021 – Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem
- 2018 – 2021 Szent István Egyetem
- 2012 – 2017 Budapesti Corvinus Egyetem
- 1992 – 1997 Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt
Végzettség, képesítés:
- 2016-2019 – PhD képzés, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Közigazgatástudományi Doktori Iskola
- 1998 - Centre de Droit du Commerce International de l’Universite de Tours (Nemzetközi kereskedelmi jog)
- 1995-1997 Jogi Szakokleveles Mérnök, Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet
- 1994 - Gödöllői Agrártudományi Egyetem és az École Superieure de Gestion Centre de Formation Continue de Paris Tanácsadóképző
- 1994 - European Business School, Vállalati menedzsment képzés
- 1992 - Ecole Superieure de Gestion, Párizs, Humán menedzsment, Master fokozat
- 1990 - Alapfokú (gyakorló) és értékelemző tanfolyam (Pénzügyminisztérium Értékelemzői Vizsgabizottság)
- 1985 - 1990 - Okleveles Tartósítóipari mérnök, Budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Kutatási, tevékenységi terület:
- Élelmiszerlánc-biztonság
- Fenntarthatóság vs. „zöldmosás”
- Kritikus infrastruktúrák, Létfontosságú rendszerek az élelmiszerláncban
- Fogyasztóvédelem
- Ágazati stratégiák
- Tudástranszfer
- Tehetséggondozás
Kitüntetések, elismerések:
- 2019 - "Az év tanára" Budai Campus, Élelmiszermérnöki BSc képzés
Publikációs adatok: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10052109
Oktatott tárgyak:
- Élelmiszeripari menedzsment
- Minőségirányítási projekt menedzsment
- Vállalkozásszervezés és irányítás
- Kisvállalkozásfejlesztés, kisvállalkozás menedzsment, pályázatírás
- Agrár- és élelmiszeripari gazdaságtan
- Projektmenedzsment
Választható szakdolgozati témák (max. 5 db):
- Élelmiszerlánc-biztonság
- Kritikus infrastruktúrák, Létfontosságú rendszerek az élelmiszerláncban
- Élelmiszerhamisítás
- Fenntarthatóság, fenntartható fogyasztás
- Fogyasztóvédelem
- Vásárlói szokások változása a koronavírus hatására
- Különböző vásárlási attitűdök megfigyelése a tápérték információk alapján
Egyéb tevékenység: MATE Tehetség Tanács Szakkollégiumokért felelős alelnöke